FAQ - Popust.com

FAQ

FAQ

FAQ - pitanja i odgovori

Ulogujte se ili otvorite svoj nalog. Pronađite željenu ponudu i kliknite na „Kupi“. Kada se ponuda završi putem e-maila dobijate kupon. Njega odštampate ili uslikate telefonom (gde je moguće, kontaktirati Pružaoca usluge) i iskoristite.

Sve ponude osim kreditnom karticom, možete platiti i  opštom uplatnicom ili e-bankingom. Možete koristiti DINA, Master Card, Maestro i Visa kartice.

Obično je potrebno do dva radna dana da bi tvoja kupovina bila evidentirana, tako da ti kupon stiže najkasnije 48 sati nakon tvoje uplate (uglavnom dosta ranije).

Ukoliko kupon ne stigne na tvoju e-mail adresu u predviđenom roku, moguće je da je obeležen kao Spam pa proveri da li je kupon u okviru naloga na sledeći način:

1.     Uloguj se u svoj nalog na Popust.com i klikni na svoje ime u gornjem desnom delu stranice

2.     U okviru naloga klikni na Moji kuponi

Ovo je najbrži i najjednostavniji način da uplatite svoju internet porudžbinu i da na najbrži način dođete do kupona.

PostFin uplatu možete izvršiti na šalteru bilo koje pošte u Srbiji tako što kažete da želite da izvršite PostFin uplatu, izdiktirate ili date svoj PostFin broj i iznos koji uplaćujete.

Izborom PostFin uplate kao načina plaćanja provizija iznosi minimalno 35,00 rsd, odnosno 1% od uplaćenog iznosa i niža je od provizije za uplatu nalogom za uplatu u Pošti ( minimalno 45,00 rsd odnosno 1% od uplaćenog iznosa).

Rok za plaćanje PostFin-om je 3 radna dana odnosno 72 sata.

Bez obzira na dan PostFin uplate u Pošti, kupon će Vam biti prosleđen na e-mail u roku od 10 minuta nakon uplate.

Kontaktirajte nas na email: office@popust.com i naš  tim će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Idite na dno stranice  (Footer), ispod opcije Za poslovne partnere kliknite na Postavite oglas i popunite formu.

Za sva pitanja u vezi naknade molimo Vas da nam se obratite mailom na office@popust.com ili putem telefona +381 62 767878

062 76 78 78