Dijagnostički paket pregleda - Popust.com

Dijagnostički paket pregleda

Ultrazvučni pregled dojki, pazušnih jama, abdomena, štitne žlezde, mokraćne bešike i mekih tkiva

 

, ,

Žao nam je, ovaj kupon trenutno nije u ponudi.
Pogledajte druge kupone iz ove kategorije na ovom linku

Ultrazvuk abdomena

Dijagnostika bolesti abdomena počinje upravo ultrazvukom abdomena. Organi koji se detaljno pregledaju su: jetra, žučna kesa, žučni kanali, slezina, pankreas, trbušna šupljina, limfne žlezde, krvni sudovi abdomena, mokraćna bešika i mokraćni kanali, prostata, bubrezi i nadbubrežna žlezda. Može se reći da ultrazvuk abdomena predstavlja zlatni standard u dijagnostici jer se najveći broj bolesti organa abdomena može otkriti ovom metodom već u prvoj fazi. Ultrazvučni aparat omogućava detaljan prikaz organa tako što se koristi priroda ultrazvučnih talasa visokih frekvencija, koji se odbijaju od organa i tkiva u stomaku i tako kreiraju njihovu sliku na ekranu. Ultrazvukom se može sagledati oblik, veličina, pokretljivost, prokrvljenost i sve promene u tkivu organa. Tako dobijamo mnoštvo informacija o funkcionisanju organi i možemo da postavimo dijagnozu ili izrazimo sumnju u pojavu oboljenja za koja je potrebna dodatna dijagnostika.

Ultrazvuk štitne žlezde

Ultrazvuk štitne žlezde stvara slike štitne žlezde i susednih struktura u vratu. Štitna žlezda je smeštena ispred vrata neposredno iznad okovratnih kostiju i oblika je leptira, s jednim repom na obe strane vrata spojenim uskom trakom tkiva. To je jedna od devet endokrinih žlezda smeštenih u celom telu koje stvaraju i šalju hormone u krvotok. Štitnu žlezdu čini hormon štitne žlezde, koji pomaže u regulisanju različitih telesnih funkcija, uključujući brzinu otkucaja srca. Vrlo je čest slučaj da se na štitnjači razviju nečistoće ili čvorići koji se na površini kože mogu ili ne moraju osećati. Oko pet do 10 procenata odraslih imaće čvoriće na štitnjači koje lekar može prepoznati pri pregledu. Ultrazvuk je veoma osetljiv i pokazuje puno čvorića koji se ne mogu osetiti. U nekim starosnim grupama, čvorići se vide na ultrazvuku kod čak 70 odsto odraslih. Velika većina ovih čvorića su benigne regije tkiva štitne žlezde koje ne predstavljaju rizik za zdravlje. Manji deo njih su pravi tumori štitne žlezde i mogu zahtevati dalju dijagnozu ili lečenje.

Ultrazvuk dojke

Ultrazvuk dojke je metoda pregleda koja se preporučuje kod mlađih pacijenata, zena do 40 godina, zbog povećane senzitivnosti, kada je u pitanju žlezdana struktura. U toku ovog pregleda pacijent nije izložen zračenju, metoda nije bolna, pa svakako, preporučuje se i kao preventivni pregled, koji je najbolje uraditi izmedju 5-tog i 12-tog dana menstrualnog ciklusa. Kako zene, tako i muškarci, mogu odraditi ovaj pregled, radi praćenja neke promene, ukoliko je potrebno.

Ultrazvuk podpazušnih jama

Ovim  pregledom se mogu dijagnostikovati  promene u površnim slojevima kože i podkožnog tkiva – one se najčešće napipaju kao pokretne i bezbolne, manje ili veće kuglice koje su pre svega poreklom zapušenih izvodnih kanala znojnih i lojnih žlezda i uraslih folikula dlaka, takođe i promene u dubljim slojevima pazušnih jama poreklom pre svega od uvećanih limfnih nodusa, ređe krvnih sudova, nerava i masnog tkiva pazušne jame. Sve ove promene mogu biti pokretne ili nepokretne, bezbolne ili bolne, sa kožom iznad njih koja je neizmenjena ili na različite načine izmenjena, što će uticati na tok daljeg ispitivanja.

Ultrazvuk mokraćne bešike

Može se slobodno reći da je ultrazvučni pregled uz pregled urina i preged urologa ili lekara opšte medicine jedan od najkorisnijih , najdostupnijih i najjeftnijih pregleda u diferencijaciji bolesti organa za mokrenje. U vizulizacionim metodama pregleda organa za mokrenje je najčesći prvi korak u otkrivanju obolenja. Ultrazvukom se otkrivaju urođene malformacije bešike, vrećasta proširenja bešike, divertikulumi (koji mogu sadržati i potencirati druga obolenja), prisustvo kamena u bešici, karcinom bešike.

Ultrazvuk mekih tkiva

Ultrazvučni pregled mekih tkiva je neinvazivna dijagnostička metoda kojom se uz pomoć sonde i gela (koji se postavljaju na ispitivani deo tela), putem ultrazvučnog aparata na ekranu prikazuju i analiziraju meka tkivamišići različitih regija, potkožno masno tkivo, limfne žlezde, nervi.Analiza mekih tkiva omogućava  posmatranje morfologije, procenu težine povreda, izrasline i njihovu vaskularizaciju, uvid u patološko izmenjena stanja mekih tkiva.

 

Poliklinika Gracia Medika je zdravstvena ustanova koja pacijentima nudi širok dijapazon pregleda, intervencija i konsultacija lekara, kao i ekspertske preglede uglednih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i poznatih lekara iz renomiranih beogradskih bolnica. Ginekologija, fizijatrija, hirurgija i estetska medicina su primarne oblasti rada poliklinike, ali u skladu sa medicinskim stanjem i zahtevima pacijenata, pružamo I konslutantske usluge lekara svih specijalnosti i grana medicine, jer zdravlje pacijenata nam je na prvom mestu!
Uz primenu najsavremenije tehnologije i najviših međunarodnih standarda nudimo:
– kompletnu zdrastvenu zaštitu i prevenciju – rano otkrivanje bolesti
– specijalnu preventivnu zaštitu za grupacije stanovništva izloženog povećanom riziku oboljevanja u skadu sa posebnim programom preventive.

Ambijent je moderno dizajniran i uz izuzetno ljubazno osoblje stvara prijatnu atmosferu i uliva poverenje, dok odlična lokacija naše zdrastvene ustanove (u samom centru Beograda, nadomak Glavne železničke stanice i međunarodne Autobuske stanice) obezbeđuje laku dostupnost.
Sigurni da uvek možemo da izađemo u susret svim Vašim medicinskim potrebama, očekujemo Vas, da zajedno vodimo računa o Vašem zdravlju.

Napomena:
Medicinska dokumentacija, predstalja zapisnik o zdravstvenom stanju pacijenta, kao i radu
lekara u cilju utvrđivanja zdravstvenog stanja, dijagnostičkim procedurama , terapiji i ishodu
terapije.
Zašto je neophodno dostaviti medicinksu dokumentaciju odabranom lekaru ?
Osnovna svrha medicinske dokumentacije je da omogući pravilno lečenje pacijenata , kao i praćenje
kroz proces lečenja.
Kao svojevrsni dokument, prilikom svake posete lekaru, poželjno je dostaviti odgovarajuću
medicinsku dokumentaciju, koja se odnosi na prethodne analize, lekarske izveštaje, snimke, opise
odgovarajućih dijagnostičkih procedura ( ultrazvučnih pregleda, magneta, skenera i dr). Na ovaj
način omogućićete Vašem lekaru lakši i precizniji uvid i Vaše prethodno zdravstveno stanje. Svakao,
ono što će lekaru pomoći u isključivanju određenih stanja i lakšem i bržem postavljanju dijagnoze je
upravo uvid u prethodno vođenu dokmetaciju. Takođe poređenjem parametara i podataka iz vođene
medicinske dokumentacije sa aktuelnim podacima,lekar će moći da prati tok i brzinu lečenja, utiče
na korekciju postojeće terapije ili preporuku o dodatnoj djagnostici, što svakako ubrzava proces
lečenja i izlečenja.

Šta ponuda uključuje ?

  • Ultrazvučni pregled dojki,
  • pazušnih jama,
  • abdomena,
  • štitne žlezde,
  • mokraćne bešike i
  • mekih tkiva

Preostalo vreme za kupovinu
19200.00 RSD 4390.00 RSD
Kupi

Kako iskoristiti kupon ?

Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje i iz Vašeg profila.

Kupon ćete dobiti u roku od 20 minuta ukoliko uplatu izvršite platnom karticom, PostFin-om ili Ekreditom.

Kupon ćete dobiti za dva radna dana ukoliko uplatu izvršite opštom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slični oglasi:

062 76 78 78