Kolonoskopija - Popust.com

Kolonoskopija

Pregled profesora Lukačevića

, ,

Kolonoskopija je endoskopski pregled debelog creva i završnog dela tankog creva (donjih partija digestivnog trakta) fleksibilnim aparatom na čijem kraju se nalazi kamera koja je povezana sa monitorom preko kog lekar koji pregleda jasno uočava čitavo debelo crevo i deo tankog creva. Aparat kojim se obavlja pregled zove se kolonoskop.

Kako se radi kolonoskopija?

Pacijent na početku pregleda zauzima levi bočni položaj, udobno smešten na krevetu, tokom pregleda, ukoliko je potrebno položaj može da se promeni, aparat se uvodi kroz čmar i da bi se adekvatno sagledala sluznica u crevo se ubacuje vazduh da bi se crevo proširilo. Tokom pregleda se zbog toga mogu povremeno javiti grčevi i nadutost pa se sve češće preporučuje da se pregled obavi u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji koja omogućava da pacijent spava tokom pregleda što povećava komfor tokom pregleda. Pregled traje od dvadeset do četrdeset pet minuta, retko duže, ukoliko se ne sprovode terapijske procedure, sluznica se pažljivo promatra i prilikom plasiranja i prilikom izvlačenja aparata. Prilikom izvlačenja aparata veći deo ubačenog vazduha tokom pregleda se izvlači. 

Sve uočene promene na sluznici tokom pregleda ukoliko je potrebno, bioptiraju se biopterskim kleštima i šalju na histopatološku analizu. Sama biopsija je bezbolna a pruža mnoštvo informacija o nastalim promenama u crevu i omogućava kasnije adekvatno lečenje.

Ukoliko se tokom pregleda uoče polipi, obično benigne izrasline, različite veličine i oblika isti se uklanjaju ili biopterskim kleštima ili metalnom omčom povezanom sa aparatom za uklanjanje polipa i polip se šalje na histopatološku analizu, mesto polpiektomije ponekada, mada retko, može da krvari što se obično zbrine stavljanjem malih štipaljki ili sprovođenjem koagulacije uz pomoć iste metalne omče. Uklanjanje polipa je bezbolno i izuzetno značajno jer od tih benignih tvorevina vremenom nastane maligni proces u debelom crevu.

Ukoliko se tokom pregleda uoči da postoji krvarenje iz zida debelog creva postoji niz mogućnosti kojima isto može da se zaustavi.

Po završenom pregledu pacijent se uglavnom oseća dobro uz savet da izbaci višak vazduha iz creva čime prestanu eventualni grčevi i napetost u trbuhu.

 

Poliklinika Gracia Medika je zdravstvena ustanova koja pacijentima nudi širok dijapazon pregleda, intervencija i konsultacija lekara, kao i ekspertske preglede uglednih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i poznatih lekara iz renomiranih beogradskih bolnica. Ginekologija, fizijatrija, hirurgija i estetska medicina su primarne oblasti rada poliklinike, ali u skladu sa medicinskim stanjem i zahtevima pacijenata, pružamo i konslutantske usluge lekara svih specijalnosti i grana medicine, jer zdravlje pacijenata nam je na prvom mestu!
Uz primenu najsavremenije tehnologije i najviših međunarodnih standarda nudimo:
– kompletnu zdrastvenu zaštitu i prevenciju – rano otkrivanje bolesti
– specijalnu preventivnu zaštitu za grupacije stanovništva izloženog povećanom riziku oboljevanja u skadu sa posebnim programom preventive.

Ambijent je moderno dizajniran i uz izuzetno ljubazno osoblje stvara prijatnu atmosferu i uliva poverenje, dok odlična lokacija naše zdravstvene ustanove (u samom centru Beograda, nadomak Glavne železničke stanice i međunarodne Autobuske stanice) obezbeđuje laku dostupnost.
Sigurni da uvek možemo da izađemo u susret svim Vašim medicinskim potrebama, očekujemo Vas, da zajedno vodimo računa o Vašem zdravlju.

Napomena:
Medicinska dokumentacija, predstalja zapisnik o zdravstvenom stanju pacijenta, kao i radu
lekara u cilju utvrđivanja zdravstvenog stanja, dijagnostičkim procedurama , terapiji i ishodu
terapije.
Zašto je neophodno dostaviti medicinksu dokumentaciju odabranom lekaru ?
Osnovna svrha medicinske dokumentacije je da omogući pravilno lečenje pacijenata , kao i praćenje
kroz proces lečenja.
Kao svojevrsni dokument, prilikom svake posete lekaru, poželjno je dostaviti odgovarajuću
medicinsku dokumentaciju, koja se odnosi na prethodne analize, lekarske izveštaje, snimke, opise
odgovarajućih dijagnostičkih procedura ( ultrazvučnih pregleda, magneta, skenera i dr). Na ovaj
način omogućićete Vašem lekaru lakši i precizniji uvid i Vaše prethodno zdravstveno stanje. Svakao,
ono što će lekaru pomoći u isključivanju određenih stanja i lakšem i bržem postavljanju dijagnoze je
upravo uvid u prethodno vođenu dokmetaciju. Takođe poređenjem parametara i podataka iz vođene
medicinske dokumentacije sa aktuelnim podacima,lekar će moći da prati tok i brzinu lečenja, utiče
na korekciju postojeće terapije ili preporuku o dodatnoj djagnostici, što svakako ubrzava proces
lečenja i izlečenja.

Šta ponuda uključuje ?

  • Pregled jednog od naših najboljih lekara

Preostalo vreme za kupovinu
14000.00 RSD 12000.00 RSD
Preuzmi besplatno

Kako iskoristiti kupon ?

Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje i iz Vašeg profila.

Kupon ćete dobiti u roku od 20 minuta ukoliko uplatu izvršite platnom karticom, PostFin-om ili Ekreditom.

Kupon ćete dobiti za dva radna dana ukoliko uplatu izvršite opštom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slični oglasi:

062 76 78 78