Kolposkopija, PAPA test, grupa vag. sekreta i ginekološki ultrazvuk u Medica Centru u Nišu - Popust.com

Kolposkopija, PAPA test, grupa vag. sekreta i ginekološki ultrazvuk u Medica Centru u Nišu

3990 koloskopija, papa test, ginekološki ultrazvuk i grupa vaginalnog sekreta

, ,

Žao nam je, ovaj kupon trenutno nije u ponudi.
Pogledajte druge kupone iz ove kategorije na ovom linku

PAPA test je skrining metoda kojom se stapićem i četkicom skidaju ćelije sa površine grlića materice i iz cervikalnog kanala da bi se posmatrale pod miroskopom. PAPA test ima pet grupa. i to su: I i II grupa kojom su obuhvaćene normalne ćelije, III grupa su abnormalne ćelije, IV grupa su maligne ćelije u manjem broju, dok V grupa predstavlja brojne maligne ćelije.
Radi se uvek u kombinaciji sa kolposkopijom, jer kombinovanjem ove dve dijagnostičke metode se postiže tačnost od 98%. Kolposkopija podrazumeva pregled grlića materice, vagine i spoljašnjih genitalija pod uveličanjem od 10-60 puta. Na ovaj način je omogućeno preciznije sagledavanje promena na genitalnim organima žene.
Najpre se pregledaju spoljašnji genitalni organi, a zatim se aplikuje spekulum da bi se pregledali vagina i grlić materice. Premazivanjem grlića 3% sirćetnom kiselinom otklanja se višak sluzi, epitel grlića bubri a promene na njemu postaju vidljivije. Po završenom pregledu grlića sirćetnom kiselinom, grlić se premazuje Lugolovim rastvorom, rastvorom joda (Schiller-ova proba). Zdrave ćelije normalnog pločasto slojevitog epitela koje sadrže glikogen dobijaju tamno braon boju, dok se to ne dešava kod ćelija cilindričnog i displazičnog epitela, kao i kod malignih ćelija, koje ne sadrže glikogen. Pregled nije bolan, a nelagodan je kao i svaki ginekološki pregled.
Traje oko 5-10 minuta i ne radi se pod anestezijom. Kolposkopski pregled uz uzimanje PAPA testa je potrebno raditi jednom godišnje, pod uslovom da je prethodna kontrola bila u granicama normale. Prvi ovakav pregled treba uraditi najkasnije 3 godine posle prvog seksualnog odnosa, ali ne kasnije od 21. godine života. Cilj kolposkopije: – rano otkrivanje sumnjivih promena na površini grlića materice, koje mogu vremenom ako se ne leče da prerastu u karcinom grlića materice – tačna procena mesta i stepena sumnjivih (prekanceroznih) promena (L-SIL, H-SIL) – mogućnost prepoznavanja promena povezanih sa HPV virusom (humani papiloma virus) koji se smatra najvažnijim faktorom za nastanak raka vrata materice – prepoznavanje već postojećeg karcinoma grlića materice u početnim ili uznapredovalim stadijumima.

 

MEDICA CENTAR

Šta ponuda uključuje ?

  • Koloskopiju,
  • PAPA test,
  • Određivanje grupe vaginalnog sekreta,
  • Ginekološki ultrazvuk

Preostalo vreme za kupovinu
8000.00 RSD 3990.00 RSD
Kupi

Kako iskoristiti kupon ?

Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje i iz Vašeg profila.

Kupon ćete dobiti u roku od 20 minuta ukoliko uplatu izvršite platnom karticom, PostFin-om ili Ekreditom.

Kupon ćete dobiti za dva radna dana ukoliko uplatu izvršite opštom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slični oglasi:

062 76 78 78