Noćenje u apartmanu "PK" u Vrnjačkoj banji - Popust.compk

Noćenje u apartmanu „PK“ u Vrnjačkoj banji

Kapacitet apartmana je 2 do 4 osobe

, , , , ,

Apartman „PK“ nalazi se na 250m od centra, potpuno je opremljen i jako prijatan. Sa terase se pruža prelep pogled na planinu Goč. Obezbeđen je parking za goste. Kapac@itet apartmana je 2 do 4 osobe. 

 

Znamenitosti Vrnjačke Banje:

Most ljubavi

Most ljubavi je jedna od najvećih atrakcija u Vrnjačkoj Banji. To je zapravo jedan od mnogih mostova duž promenade, koji vodi preko Vrnjačke reke u park. Most ljubavi stvaran je godinama, kao produkt sudbine dvoje mladih Vrnjačana. Kako se priča širila, tako je jedan od mnogih mostova koji se nadvijaju nad Vrnjačkom rekom, polako postajao “Most ljubavi”. Svoje korene ova priča “vuče” iz perioda pre, tokom i nakon Prvog svetskog rata. Nesrećna ljubavna priča, raskinute zaruke, mlada devojka preminula od tuge, i Desanka Maksimović koja je o tome napisala pesmu, kao i činjenica da je baš taj most bio omiljeno sastajalište dvoje mladih ljubavnika doneli su mu isprva popularnost u samoj Vrnjačkoj Banji, a potom i slavu van nje.

Vrnjački fijakeri

Još jedna atrakcija Vrnjačke Banje su svakako vrnjački fijakeri koji tokom toplijih meseci prolaze vrnjačkim parkom i njegovim stazama. Oni parku daju posebnu notu. Notu prošlosti i svega lepog što se u njoj izgubilo, notu romantike i notu jedne drugačije sadašnjosti.

Rimski izvor

Termomineralne izvore Vrnjačke Banje koristili su još stari Rimljani. Dokaz za to pronađen je slučajno, 1924. godine, prilikom kaptaže toplih banjskih izvora. Tada je na dubini od 2,40 m pronađena ljudskom rukom isklesana stena, sa otvorom iz kojeg je isticala termomineralna voda. Osim toga pronaženo je i oko 200 rimskih novčića, koji pripadaju periodu koji obuhvata više vekova (od Avgusta do Valentinijana). U neposrednoj blizini pronađeni su i ostaci rimskog kupatila kao i još 60 rimskih novčića, prsten i ključ. Po pronalaženju ovog izvora, on je posebno kaptiran ( zbog drugačije temperature i mineralizacije od ostalih izvora) i uređen. Nakon što je stradao u Drugom svetskom ratu, Rimski izvor, biva obnovljen 1989. godine. Tada je, po idejnom rešenjuarhitekte Mihajla Mitrovića, nad izvorom podignuta staklena piramida.

Izvor Jezero

Izvor Jezero je još jedan od sedam Vrnjačkih izvora. Izvor Jezero je temperature 25,5 C. Izvor je kaptiran i uređen, a i iza njega je malo jezero, okruženo klupama, četinarima i jednom dominantnom vrbom.

Zamak Belimarković

Zamak Belimarković: Nekada letnjikovac srpskog kraljevskog generala i namesnika maloletnog Alekandra Obrenovića, Jovana Belimarkovića, a danas jedan od najstarijih i najreprezantativnijih objekata u Vrnjačkoj Banji.

Hram rođenja presvete Bogorodice

Hram rođenja presvete Bogorodice nalazi se na Čajkinom ili Crkvenom brdu u samom centru Vrnjačke Banje, na izuzetno lepoj lokaciji poznatoj po velikom broju cveća i rastinja. Hram je podigao Hadži Jeftimije Popović, čovek koji je po nekim predanjima odgovoran za to što su, iznova, otkrivena lekovita svojstva termomineralnih banjskih izvora.

Japanski vrt

Japanski vrt prostire se na 3.000 kvadratnih metara, i predstavlja malu uređenu oazu, koja oslikava tradicionalnu japansku arhitekturu i floru Japana.

Svakako, na umu treba imati da je Vrnjačka Banja znamenitost sama za sebe. Šetajući njenim uskim ulicama i promenadom, lako stičete osećaj da sve oko Vas poseduje svoju sopstvenu istoriju. I poseduje. U samom centru Vrnjačke Banje malo je modernih zgrada, uglavnom su sve vile iz 19-og ili prve polovine prošlog veka. Zbog autentičnosti koju je očuvala, banja je postala muzej sama po sebi, pa se nemojte iznenaditi kada na promenadi vidite vilu, više od 100 godina staru, u kojoj je banjski bioskop, ili drugu u kojoj je biblioteka. Moderni sadržaji, na izuzetno suptilan i neuobičajen način simbiotički su se uklopili u duh banje, ne menjajući je, što je još jedna od čudnovatih lepota ovog lečilišta koju treba doživeti.

 

Šta ponuda uključuje ?

Noćenje za 2 do 4 osobe

Preostalo vreme za kupovinu
5000.00 RSD 3000.00 RSD
Kupi

Kako iskoristiti kupon ?

Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje i iz Vašeg profila.

Kupon ćete dobiti u roku od 20 minuta ukoliko uplatu izvršite platnom karticom, PostFin-om ili Ekreditom.

Kupon ćete dobiti za dva radna dana ukoliko uplatu izvršite opštom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slični oglasi:

062 76 78 78